Stalno predstavništvo RS pri Uradu ZN v Ženevi /Novice /
11.10.2017  

Javna razprava o osnutku Nacionalnega akcijskega načrta Republike Slovenije za spoštovanje človekovih pravic v gospodarstvu

Ljubljana, 11. oktobra 2017 - Ministrstvo za zunanje zadeve odpira javno razpravo o osnutku nacionalnega akcijskega načrta Republike Slovenije za spoštovanje človekovih pravic v gospodarstvu, ki bo potekala od 11. oktobra 2017 do 10. novembra 2017.

V okviru javne razprave vabimo strokovno, zainteresirano in drugo javnost, da poda svoje komentarje, ki jih bomo v pisni obliki na elektronski naslov zcp.mzz(at)gov.si sprejemali do 10. novembra 2017.

Namen in cilj Nacionalnega akcijskega načrta Republike Slovenije za spoštovanje človekovih pravic v gospodarstvu je zagotoviti uresničevanje Smernic Organizacije združenih narodov za spoštovanje človekovih pravic v gospodarstvu in prispevati k zagotavljanju spoštovanja človekovih pravic v gospodarskih dejavnostih na nacionalni, regionalni in mednarodni ravni ter doprinesti k skladnosti politik na tem področju. Nacionalnemu akcijskemu načrtu bodo priložene tudi smernice za izvajanje skrbnega pregleda človekovih pravic v gospodarstvu.

 

Po končani javni razpravi bo dokončno oblikovan predlog Nacionalnega akcijskega načrta, ki ga bo nato obravnavala in sprejela Vlade Republike Slovenije. Osnutek nacionalnega akcijskega načrta Republike Slovenije za spoštovanje človekovih pravic v gospodarstvu